King Elisabeth
King Elisabeth
J

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Följ oss
Information

Att sticka ut är lätt,
allt som krävs är bra design.

Diamanter, miljö och hållbarhet är komplexa frågor. Vad vill vi främja? Är det för att minimera vår miljöpåverkan på jorden eller är det de mänskliga aspekterna vi borde överväga? Alla måste följa sin egen moraliska kompass. Jag rekommenderar den här artikeln från branschmyndigheten:
https://www.jckonline.com/editorial-article/lab-created-diamonds-eco-friendly/

Kimberlyprocessen

Kimberly Process är ett certifieringssystem som kommer att förhindra att konfliktdiamanter används, dvs diamanterna används inte för att finansiera en väpnad konflikt eller krig. Alla utvalda diamanter får endast handlas mellan medlemsstaterna och åtföljas av ett certifikat. Detta system anses vara bra, men det måste förbättras genom att övervaka inkluderingen av rättvisa och etiska arbetsmetoder, till exempel att miljön och lokalbefolkningen inte utnyttjas. Många fattiga människor är beroende av de jobb som diamantgruvorna erbjuder i utvecklingsländerna.

Lab odlade diamanter

Lab diamanter tillverkas utan risk för arbetare skadas men kräver mer Co2 vid tillverkning än energi vid brytning av naturliga diamanter. Beroende på var energin tas för att göra dessa stenar påverkar deras miljövänlighet. Om solenergi eller vindkraft används, är det bra, men används kolkraft blir det inte miljövänligt. Man måste också fråga sig vilka länder produceras lab diamanter, hur ser lönerna och arbetsvillkoren ut där? Det som är bra är att det kommer att bli mindre miljöskador som orsakas av gruvdrift.

Etiska diamanter

Etiska diamanter kommer ofta, om inte alltid, från välfärdsländer som Australien och Kanada. Dessa diamanter har utvecklats under skonsamma förhållanden där både människan och miljön respekteras. Diamanterna är vanligtvis fullt spårbara från gruvan. Dessutom bryts alla kanadensiska diamanter i överensstämmelse med landets strikta miljö- och rättvisa arbetslagar - och med hänsyn till lokal inhemsk befolkning.

Second hand diamonds

Det här är ett riktigt bra alternativ om vi ska vara miljövänliga. Problemet är att vi inte vet var stenarna ursprungligen kommer från och hur de tillverkades. Men gamla stenar kan slipas om och återanvändas. Men jag skulle inte rekommendera att du köper stenar på nätet om du inte är säker på din diamantkunskap eftersom det finns bedrägeribolag som. bland annat borrar hål i diamanten och fyll med glas för att sälja diamanten till ett dyrare pris. Detta är absolut inte tillåtet men existerar. et är även svårt att se skillnad på en lab-grown diamant versus en naturlig diamant. Så ni kan tro att ni köper en naturlig diamant som har ett mycket högre värde men ni köper egentligen en massproducerad lab-diamant.

Spårbara diamanter

Det är diamanter som är dokumenterad från gruvan till där diamanten blir slipad, dess originalvikt och slutvikt. Detta gör att man kan spåra diamanten och se i vilket land den har blivit bruten och slipad. Men det säger tyvärr ingenting om hur den etiska och miljöaspekten är.

Salt och peppar diamanter

En Salt och Peppar diamant är en diamant med många svartvita inneslutningar. De svarta inneslutningarna kallas peppar och de vita inneslutningarna kallas salt. De vi har är spårbara.

Diamanterna 4 C

Color Cut Clarity &
Carat

En diamant bedöms utifrån kvalitet baserat på de fyra C: erna - Colour/färg, Cut/slipning, Clarity/klarhet och Carat/carat. Färg: Ju vitare eller mer färglös en diamant är, desto bättre. Slipning: Hur väl stenen är slipad och hur diamanten reflekterar ljuset. Klarhet: Hur ren och hur fri från föroreningar/inneslutningar diamanten är. Och slutligen Carat: Stenens vikt.

Vad skiljer oss åt?

Produkter

Handgjorda i Sverige, varje bit på King Elisabeth ser ut som om det kan vara en skulptur i ett konstgalleri. Elisabeth själv, hjärnan bakom allt, använder fina material. Såsom 18 och 14-karat återvunnet guld och 925 silver för att tillverka vackert nyckfull och onekligen cool "minnessaker". Varje verk på Kung Elisabeths gör ett unikt uttalande som är skyldig att väcka samtal vart du än går.

Design & Tillverkning

Under hela affärsprocessen King Elisabeth följer de högsta standarderna. Insisterar våra affärspartners göra detsamma. King Elisabeth känner starkt för att bygga ett team av passionerade, icke-uppdrag diamant-och smycken experter som sätter kunden först. Alla skräddarsydda objekt på King Elisabeth tillverkas i Göteborg av professionella stensättare för att se till att din produkt är top notch. I grannlandet Finland har vi vår pålitliga ädelmetallhjul som hjälper till med alla typer av gjutning. Lite mer långt österut i Estland, är ett välkänt företag som hjälper oss att montera en del av smyckena.

Kvalitet

Vi är också övertygade om att våra kunder förtjänar fler valmöjligheter, enkel information och genomtänkt service. Produkterna är handgjorda & exceptionellt vackra, oklanderligt tillverkade av experthantverkare. Vi hjälper också till att underlätta och förbättra ditt sätt att designa och producera egna smycken bitar. Oavsett om det är ditt eget unika emblem, ett specialdesignat smycke, en profilgåva eller logotyp för din klubb/företag – kan vi hjälpa till att förvandla dina idéer till faktiska smycken. Och låt dig följa hela processen från början till med fullständig öppenhet.